Постинг
29.01.2020 09:55 -
Готвенето и писането е като вълшебна музика!
Готвенето и писането е като вълшебна музика!
Eй, сърце, спри за момент, стига в тая кухня си летяло! Уж бяхме на диета, а ти все ме предаваш. Ходиш къде ходиш, и хайде отново в кухнята. Добре, предавам се. Води ме сърце, където ще сме щастливи. И така започваме сладко от ябълки. 2 ябълки /червена и жълта/ се нарязват. Поръсват се с 2-3 лъжици захар. 1 портокал се обелва и се добавя, още 1 портокал се изцежда само сока. Щипка канела. Може и ванилия. Добавя се 1 чаша ликьор от бадеми /аз сложих още 4-5 лъжици ликьор от череши/. И се сварява на тих огън, докато алкохола не се изпари. Всъщност приготвих това сладко за торта. Но в последния момент оставих тортата за друг ден. И така сладкото от ябълки и ликьор остава за утре, за закуска с кафето. Готвенето не отнема много време. Готвенето е шанс, да станеш кралица на закуска, вечеря, обяд. Не само когато имаш гости, а дори и тогава когато готвиш само за себе си. А когато романтиката е до теб... Готвенето и писаното е като вълшебна музика. Класика. А , теб, сърце, ще те изпратя на почивка! Зимна картина е навън прекрасна. Утре отиваме на планина. А, не... кухнята не я взимаме с нас. Тя си остава у дома.
Ели Зарева
"Моят живот в кухнята"
Eй, сърце, спри за момент, стига в тая кухня си летяло! Уж бяхме на диета, а ти все ме предаваш. Ходиш къде ходиш, и хайде отново в кухнята. Добре, предавам се. Води ме сърце, където ще сме щастливи. И така започваме сладко от ябълки. 2 ябълки /червена и жълта/ се нарязват. Поръсват се с 2-3 лъжици захар. 1 портокал се обелва и се добавя, още 1 портокал се изцежда само сока. Щипка канела. Може и ванилия. Добавя се 1 чаша ликьор от бадеми /аз сложих още 4-5 лъжици ликьор от череши/. И се сварява на тих огън, докато алкохола не се изпари. Всъщност приготвих това сладко за торта. Но в последния момент оставих тортата за друг ден. И така сладкото от ябълки и ликьор остава за утре, за закуска с кафето. Готвенето не отнема много време. Готвенето е шанс, да станеш кралица на закуска, вечеря, обяд. Не само когато имаш гости, а дори и тогава когато готвиш само за себе си. А когато романтиката е до теб... Готвенето и писаното е като вълшебна музика. Класика. А , теб, сърце, ще те изпратя на почивка! Зимна картина е навън прекрасна. Утре отиваме на планина. А, не... кухнята не я взимаме с нас. Тя си остава у дома.
Ели Зарева
"Моят живот в кухнята"