Постинг
01.11.2020 17:22 -
Италианска кростата
Автор: pisatelkata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 454 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 01.11.2020 19:12
Прочетен: 454 Коментари: 1 Гласове:
4
Последна промяна: 01.11.2020 19:12
Днес съм настроена на Италианска вълна. Правя един вкусен сладкиш Кростата. Италианска кростата. Ще напиша оригиналната рецепта: 1 яйце, 125 гр. Захар, 125 гр. кисело мляко, 1 бакпулвер, настъргана кора от портокал. Брашно колкото поеме. Настъргате 3 ябълки и се сваряват на котлона с 1 ч.ч. захар, добавят се смлени орехи.
/рецептата от групата ,,Италия на маса,,/
Ели Зарева
/рецептата от групата ,,Италия на маса,,/
Понеже брашното ми дойде в повече, аз сложих 2 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 и половина чаша кисело мляко, вместо портокал аз настъргах дюла. Сезонът на дюлите е все пак. А дюлите ми са грейнали като слънце! Половината и повече тесто се поставя в подмазана с олио тава. Дупчи се с вилица. И се разнася плънката с ябълката. Аз сложих сладко от ябълки и къпини, което бях направила преди месец. Поръсих обилно смлените орехи. А с останалото тесто направих листата. Получи се една прекрасна есенна кростата. А купата с розите на снимката ми е подарък от Италия, от дъщеря ми. Купата ми напомня за красотата на Италия, и за най-милите ми хора, които са далеч от мен.
Затова сърцето ми е силно привързано към тази страна.Ели Зарева