Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2011 14:34 - ТОЗИ СЛУЧАЙ Е НЕПРОСТИМ ЗАЯВИ ДИРЕКТОРЪТ НА БОЛНИЦАТА Д-Р БОЙКО КОРУКОВ
Автор: pisatelkata Категория: Новини   
Прочетен: 3570 Коментари: 10 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Родители на четиригодишно момиченце, починало в болница "Царица Йоанна" смятат, че дъщеря им е жертва на лекарска небрежност. Гергана е оперирана от сливици и две седмици по-късно умира от кръвоизлив, съобщи бТВ.

Момичето страдало от възпалени сливици и майката и бащата го водят за консултация в болницата. Там попадат на главен асистент Михаил Маджунов, който насрочва операция за 8 декември.

При подготовката на нужните изследвания, личният лекар на семейството д-р Мария Трифонова, казва, че може би моментът не е подходящ за операция заради усложнения.

"Аз си спомням, че подавайки изследванията казах, че не би трябвало или може би няма да я оперират при тези изследвания. Но в крайна сметка преценката е тяхна, на специалистите в  болницата”, каза д-р Трифонова.

"Като отидох при д-р Маджунов и му казах, че изследванията не са добри и кашля, и ако може да се отложи операцията, той каза, че не може да спре да кашля докато не й се извадят сливиците", разказва майка на момиченцето.

Малката Гергана е оперирана на 8 декември и още същия ден е изписана. На следващата сутрин е прегледана от д-р Маджунов, който казва, че е добре и трябва да пие течности. След пет дни Гергана вдига 39 градуса температура и близките й я водят отново при главния асистент. Лекарят казва, че детето не е пило достатъчно течности.

На други ден вечерта детето започва да повръща кръв и прието по спешност в болницата от друг лекар. "Д-р Йорданов изкара всичката кръв от нея и я остави в болницата, за да може на другия ден да я ревизират”, разказва бащата. На другия ден Маджунов я изписва като казва, че пак няма проблем. На 23 декември детето отново прокървява и отново е приета в болницата.

Според бащата последният екип се е опитал да спаси детето. "Когато доц. Мелничаров съобщава на родителите, че детето е починало, казва, че д-р Маджунов не е трябвало да оперира детето болно и че това е причината за смъртта. Това му бяха думите”, разказва дядото на детето.

Директорът на болницата д-р Бойко Коруков обеща пълна проверка на случая. Той заяви, че д-р Маджунов е един от опитните специалисти, но има още няколко сигнала за неетично отношение към пациентите и близките им. Ще се проверява и защо след като детето е прието и изписано на 8 декември на документи е прието на 7 и изписано на 9 декември. Според Коруков това не е практика в "Царица Йоанна", макар, че има случаи в които болницата е санкционирана от Здравната каса точно за подобни нарушения.

До две седмици вътрешната проверка в болницата ще излезе със заключение. Част от лекарите, замесени в операцията и ръководството на отделението са в отпуска или в болнични. 

Случаят ще се проверява и от комисията по професионална етика към Регионална колегия – София на Български лекарски съюз.

 



ТОЗИ ПОСТИНГ ГО ПИША САМО ЗАРАДИ ИЗКАЗВАНЕТО НА
ДИРЕКТОРЪТ НА БОЛНИЦАТА Д-Р БОЙКО КОРУКОВ -
"Този случай е непростим. Ние ще искаме да си дадем един отговор на въпроса защо едно дете идва на крака, а го върнахме на родителите в ковчег. Всичко по веригата ще бъде изследвано”, обеща Коруков.
НЕКА С НАДЕЖДА ЗАТАИМ ДЪХ И ИЗЧАКАМЕ КАК ЩЕ СИ ИЗМИЯТ РЪЦЕТЕ
И МНОГО БЪРЗО ЩЕ ЗАБРАВЯТ ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ...

ГОСПОДИН КОРУКОВ,
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КАКВО СТЕ КАЗАЛИ
ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ...
ТОЗИ СЛУЧАЙ Е НЕПРОСТИМ?



Гласувай:
35


Вълнообразно


1. sladyr4eto87 - ГОСПОДИН КОРУКОВ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КАКВО СТЕ КАЗАЛИ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ... ТОЗИ СЛУЧАЙ Е НЕПРОСТИМ?
05.01.2011 15:59
da dano ne zabravi dymite si a 4e 6te go opravdaqt tova e qsno naistina ima mnogo sly4ai i nikoi ni6to ne pravi az naprimer ako takova ne6to se slu4i s moeto dete neznam sigyrno bix go ybila
цитирай
2. creatura - Ако нещо такова се случи с детето ми. ...
05.01.2011 16:19
Ако нещо такова се случи с детето ми.....живота вече няма да има смисъл.И сега като си представям искам да удуша нещастника с голи ръце.
цитирай
3. анонимен - Директорът на болницата обещал ...
06.01.2011 11:43
Директорът на болницата обещал пълна проверка по случая? Ами че тя не е ли задължителна?. Ще чакаме да чуем. И огромни благодарности на всички, които заляха нета с материали по темата. Дадохте ми някаква надежда, че гражданското общество е формирано и вече се събужда и самотните бойци се обединяват.
цитирай
4. анонимен - kradci
06.01.2011 11:44
darzavni kradci legitiirani ybiici ograbvat naroda zakonno iubivat iskat da se plastatosigurovki a ne davat rabota na naroda za da moze da da im plastame da ni ubivat ili da ni kradat
цитирай
5. анонимен - анонимен Крайно време е да вкарате поне един доктор в затвора
06.01.2011 15:06
Ще поживеем,ще видим.Дано най-после държавния апарат заработи както трябва.От ясно по-ясно е че доктора е некадърник.Затвор за него.Дори това е малко.Доживотен или смърт.
цитирай
6. pisatelkata - анонимен - Директорът на болницата обещал ...
07.01.2011 00:32
Анонимен написа:
/Дадохте ми някаква надежда, че гражданското общество е формирано
и вече се събужда и самотните бойци вече се обединяват/

Надеждата, обединяването, гражданското общество - не бива да бъде анонимно.
цитирай
7. miracles - Тъжно и страшно!
08.01.2011 16:11
За съжеление не е единствен случай.По- скоро е практика.
Да сте чували лекарският съюз или някой друг уторизиран орган да е отнел лекарските права на някой лекар . Така се прави в цивилизованите държави. Няма безгрешни хора, но всични ние си плащаме за грешките. Не е нормално да се гледа на лекарите като безгрешници. При тях от край време важи максимата " Гарван ,гарвано око не вади" .
цитирай
8. zvezdi2010 - Не мисля, че ще се направи нещо. . . ...
10.01.2011 14:31
Не мисля, че ще се направи нещо...ей, да не забравяме къде живеем?
Тук силата е в тези, които са на власт и силни с пари.
Но, да се надяваме че ще се направи нещо,
за да сме по-спокойни и да се даде някакъв урок на всички доктори - добри или лоши.
цитирай
9. vesela85 - Аз самата не можах да се запозная ...
10.01.2011 14:43
Аз самата не можах да се запозная много добре със случай, тъй като бяхме с малката в болница. В момента пътуваме за Италия. Нямам думи...какво да кажа...
едно ангелче вече го няма. А мъката на родителите...мъка обвита в черно за цял живот. Моите съболезнования на родителите.
Иска ми се да чуя наказателния край за този доктор, който не си е свършил добре работата.
цитирай
10. goran - Системата трябва да се промени
15.01.2011 08:07
Системата побърза да „накаже” доктор Михаил Маджунов с едногодишна ваканция.
Системата не иска проблеми и протести.
Системата не иска въпроси, дискусия и гласност.
Системата иска да потули нещата.
Системата иска да забравим, да се примирим, да не правим нищо.

Аз няма да забравя. Ще продължавам да питам, чувствам и мисля. И ще се старая да помагам – не на системата, а на себе си, на близките си, на хората и на живота.

Системата трябва да се промени – и не към по-лошо, както това ставаше в голямата си част през последните 15 години, а към по-добро.

Няма по-добър момент от ДНЕС и СЕГА – отлагане разрешаването на проблема, не помага.

„Човек може да си почива само когато е уморен.” /Думите са на бащата на Дончо Цончев/

Не бива случилото се да бъде забравено. Нещата трябва да се променят. И точно лекарите трябва да подемат инициaтивата.

Добрите лекари не бива да мълчат! Трябва да изискат от държавата да се промени системата към по-добро, за всички ни.

Имено лекарите могат и трябва да са сред първите, които искат и помагат, да си подредим дома, в частност здравеопазването. Не бива да търпят нито за миг нито неадекватни политици нито некомпетентни, неетични и арогантни "доктори" сред тях. Само така би се възстановило доверието между лекарското съсловие и всички нас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pisatelkata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 804810
Постинги: 397
Коментари: 1515
Гласове: 8201
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол