Прочетен: 735 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 28.02.2018 17:31
/От сайта на Розали.ком/
Куба е латиноамериканска островна държава на Карбите с излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан. Столицата й е град Хавана.
И така влизам в моята кухня, за да готвя пиле с картофи по кубински и яйца по кубински. Пускам си кубинска музика, за да почувствам Куба в сърцето си. Ще танцувам салса. Нямам пури... но ще си налея ром. Има една българска поговорка: „Ако не можеш да отидеш в Куба, просто покани Куба у дома” . И така вече кубинските страсти са у дома. Започвам пиле по кубински. Не се отличава много от българския гювеч с картофи.
Яйца по кубински е уникален обяд. Сварявам яйцата, обелвам ги. Нарязвам ги на две. Вадя жълтъците и ги намачквам с вилица, добавям сметана и настърган кашкавал, сол. Сместа се разбърква добре. И се пълни в половинката белтъци. Подреждат се в тавичка и се слагат във фурната за 10 минути. От жълтъчения пастет ми остана малко и направих сандвичи. Заливката на яйцата по кубински се прави с доматен сос, кромид, сол, малко захар, може да се добави и щипка канела. Остава да направя и един уникален коктейл – кубински прасковен дайкири. Праскови, ром, лед, сок от лимон, захар се разбиват хубаво в миксер. Рома може да се замени и с друг алкохол. Прекрасно е да бъдеш у дома, в кухнята, а да се пренесеш с мислите и действията в слънчева Куба, да почувстваш ритъма на салса в сърцето! И да поднесеш приятна изненада от Куба на любимите си хора!
/Кубински пастет от жълтъка на сварено яйце, сметана и настърган кашкавал/
/Материала е взет от личния блог на Светльо: bgspase „Къщата на Хемингуей”/